Fylld paprika med linser och fetaost

Docventures Lihaton lokakuu-kampanj (köttfri oktober) börjar vara till ända, men här kommer det att ramla in en del vegetariska recept ännu. Själv var jag inte så jätteduktig med att skippa köttet i oktober, men jag har ätit vegetarisk mat betydligt oftare än innan. Det bästa av allt är att jag faktiskt blivit mera inspirerad att själv laga vegetariskt, för hej det kräver lite mer kreativitet än en köttbit med något grönt till.

DSC_0148

Två portioner

2 stora paprikor
1 dl gröna linser
400 g champinjoner på burk
1/2 gullök
2 vitlöksklyftor
chipotle chili (eller vanligt chilipulver)
svartpeppar
salt
100 g fetaost

Smetana/crème fraîche/grekisk yoghurt till serveringen

Tillred linserna enligt anvisningarna på förpackningen. Finhacka gullök och vitlök, fräs i lite olja. Hacka upp svampen grovt och lägg den i pannan med löken. Krydda och smaka av. Tillsätt linserna och rör om.

Skär toppen av paprikorna och ta ur dem. Fyll dem med lins- och svampröran och smula ner fetaost mellan varven. Ställ paprikorna upprätt i en ugnsform och grilla dem i ugnen på 200 grader tills de börjar svartna. Servera med en klick smetana eller liknande.

2 tankar på “Fylld paprika med linser och fetaost

Lämna en kommentar