Om Karin

Jag heter Karin, bor i Åbo och doktorerar i nordisk folkloristik. Matlagning är avkoppling för mig och kan vara komplicerad eller enkel, allt beroende på vad jag känner för just den dagen. I den här bloggen ligger fokus på smak framför utseende. Visst gillar jag snygga uppläggningar och läckra matbilder, men det överlåter jag gladeligen till de som verkligen kan. De bilder du ser här är tagna strax innan jag och eventuella matgäster hugger in på maten.
Någon kanske minns hur det gick för farbror Melker när han saltade fisken efter behag? Även om Melker misslyckades den gången så tycker jag att det är en bra inställning till matlagning. Det är onödigt att slaviskt följa krångliga recept, man behöver inte dyra och svårtillgängliga ingredienser. Mat ska tillredas efter behag. Man tar det man tycker om och gör något av det. Går det inte riktigt som man tänkt sig så finns det take away.

Min gamla blogg hittas på efterbehag.ratata.fi om man är på receptjakt.

Lämna en kommentar