Lamminnerfilé med trattkantarellrisotto

Trattkantarellbonanzan fortsätter. Nu i form av risotto med lammfilé.

130329 lammfilé med trattkantarellrisotto

Middag för två

300-400 gram lamminnerfilé
rosmarin
timjan
svartpeppar
salt

Finhacka färsk rosmarin och timjan. Gnid in i köttet tillsammans med salt och peppar. Stek filéerna i smör i en stekpanna så att de får färg. Lägg sedan in dem i ugnen på 100-125 grader och stick en stektermometer i mitten på den största filén. 55 grader för rött kött (rare), 60 grader för medium, 68 grader för genomstekt.

Trattkantarellrisotto
1,5 dl Avorioris (a.k.a. risottoris, läs instruktionerna på förpackningen, mängden ris och vätska kan variera)
1 dl torrt vitt vin
4-5 dl hönsbuljong
1 dl torkade trattkantareller (~ 4 dl färska)
smör
färsk timjan
parmesan
svartpeppar
salt

Koka upp vatten och blötlägg kantarellerna om du använder torkade. Annars är det bara att skära upp dem lite. Koka upp buljong. Smält smör i en annan kastrull och rör ner riset. Häll på vinet och låt det koka in. Fyll sedan på med buljong en deciliter i taget. Koka och rör om så att vätskan sugs upp av riset. Häll i den sista buljongen och låt småputtra under lock 15-20 minuter. Risottoriset ska inte vara helt genomkokt utan ha en liten kärna kvar när det är klart.

Medan riset kokar klart steker du svampen i smör. Rör ner den i riset och smaksätt med timjan, rejält med parmesan, svartpeppar och salt.

Servera direkt med lammfilén.

Annonser

2 tankar om “Lamminnerfilé med trattkantarellrisotto

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s