Viltgryta med rödvin, kantareller & blomkålsmos

Än så länge verkar det finnas svamp i skogen. Jag passar på och kockar med svamp så länge som möjligt. Just nu gör jag ett försök att torka trattkantareller. Har rensat och delat dem och låter dem nu ligga på tidningspapper. Hoppas det funkar.

Cirka fyra portioner

Viltgryta:

400-500 gram älgkött
150-200 gram kantareller eller trattkantareller.
200 gram sidfläsk
3-4 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
5 dl rödvin
3-5 dl vatten
1 morot
2-3 msk viltfond
2 lagerblad
timjan
grönpeppar
svartpeppar
salt

Skär älgköttet i bitar och tärna sidfläsket. Finhacka schalottenlök och vitlök. Bryn älgköttet och sidfläsket i en klick smör och lite rypsolja. Tillsätt lök och timjan. Låt det fräsa ihop i några minuter. Slå på rödvin och vatten. Rör ner viltfonden. Skala och slanta moroten och lägg den i grytan. Koka grytan på svag värme i två timmar tills köttet känns mört. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt grytan med lite majsstärkelse, följ instruktionerna på förpackningen. Stek kantarellerna i smör, salta och peppra. Lägg ner dem i grytan och låt koka tills blomkålsmoset är klart.

Blomkålsmos:

500 gram blomkål
0,5 dl grädde
parmesan
smör
salt

Skär upp blomkålen och koka till bitarna känns mjuka. Häll av vattnet. Häll i grädde och mixa blomkålen slät. Riv ner parmesan, klicka i smör och mixa lite till. Smaka av med salt.

Servera viltgrytan direkt tillsammans med blomkålsmoset.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s