Apelsin- & morotssoppa

En solgul soppa med ingredienser som man ofta hittar i sitt eget kylskåp. Räcker till fyra lättluncher eller som en del av en buffé för 8-10 personer.

1 gullök
1 msk olja
6 morötter
2 potatisar
½ röd chili
1 liter vatten
1 buljongtärning eller grönsaksfond
1 apelsin
Örtkryddor, till exempel färsk timjan eller oregano
Balsamvinäger

Hacka löken och fräs den i olja. Skala potatis och morötter, skär upp i mindre bitar. Kärna ur chilin och finhacka. Koka upp tillsammans med vatten och buljongtärning eller grönsaksfond. Koka tills potatisen och morötterna mjuknat. Mixa till en slät soppa. Rör i finrivet apelsinskal och pressa i apelsinsaft. Värm upp. Dekorera med örtkryddor och servera eventuellt med en liten skvätt balsamvinäger och nybakt bröd.

Originalreceptet hämtat från Elle mat och vin nummer 6 2010.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s